Afgelopen weekend was Débaldérin hofleverancier voor het achttal dat op het GNSK in Tilburg namens team Wageningen de titel wist te pakken op het onderdeel Beachkorfbal. Naast coach Annemieke Dijkstra kwamen ook 7 van de 8 spelers bij Débaldérin vandaan.

Gedurende het toernooi werd slechts één wedstrijd verloren. Aan het einde van de eerste speeldag was Tilburg, waar eerder op de dag nipt van werd gewonnen, duidelijk te sterk. De overige wedstrijden, waarin Amsterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven de tegenstanders waren, werden wel overtuigend gewonnen, met als uitschieter de 18-0 tegen Groningen. Op dag 2 verloor Wageningen geen wedstrijd meer in de poule wat resulteerde in een tweede plek(Tilburg had een iets beter doelsaldo). In de halve finale kwam meer tegenstand van Utrecht dan vooraf op gerekend werd, waardoor Wageningen alle zeilen bij moest stellen om de finale te halen. Pas aan het einde van de wedstrijd kon het verschil gemaakt worden. Tilburg werd weinig verrassend de tegenstander in de finale. Doordat de ploegen in de poulewedstrijden weinig voor elkaar onderdeden, werd een spannende finale verwacht. Mede daarom ook was er ook veel publiek te bespeuren  in en rondom het zand. Coach Annemieke Dijkstra had Tilburg een aantal keer goed bestudeerd, en had voornamelijk voor de heren specifieke aanwijzingen voor elke tegenstander. Met deze kennis, en het uitstekende wisselbeleid was Wageningen baas over Tilburg. Dit drukte zich helaas niet uit in doelpunten, want lange tijd bleven de Wageningers steken op een 1-0 voorsprong. In een kort tijdsbestek werd deze vlak voor rust uitgebreid naar 2 doelpunten verschil in de rust; 5-3. In het tweede bedrijf miste beide ploegen heel veel kansen, en wist alleen Wageningen nog de korf te vinden. Een finale waarin weinig gescoord werd, en Wageningen in tegenstelling tot Tilburg zeer geconcentreerd wist te verdedigen. Mede door de vele en snelle wissels kon Wageningen dit de hele wedstrijd volhouden. Einduitslag: 6-3! Hiermee werd Wageningen kampioen op het onderdeel Beachkorfbal. Naast Beachkorfbal, wist team Wageningen een 2e plek te behalen bij Frisbee. Andere top 3 noteringen bleven uit, waardoor Wageningen in het stedenklassement op de 7e plek is geëindigd op het GNSK 2014.   

Op de foto achter(v.l.n.r.): Maarten Minkman, Merijn Moerland, Jochem van der Meer, Rosan van den Bogaard, Anna Broers, Taric Schrader
voor(v.l.n.r.): Annemieke Dijkstra(Coach), Rinske van Haarlem, Lennard van Buren(Supporter), Naomi Stummel