De verwachtingen waren hooggespannen in de eerste zaalwedstrijd van het vlaggenschip van Débaldérin. In een spannende wedstrijd op het veld werd al eerder tegen Hebbes, de studenten uit Utrecht, gespeeld. Met succes; er werd nipt gewonnen en dit kunstje willen de spelers van Wageningen maar al te graag herhalen.

Al in de eerste minuut kwam Débaldérin voor, maar Hebbes was niet onder de indruk en scoorde snel de gelijkmaker. Daarna liep het nog iets beter bij Débaldérin en stond er na een tijd spelen een comfortabele 4-1 voorsprong op het bord. Niets aan de hand, tot Hebbes de kansen ook ging benutten en terugkwam tot 4-3. Wederom liet Débaldérin zien dat het veerkracht heeft, zoals het al eerder heeft laten zien dit seizoen, en kwam weer op 6-3 voorsprong. Vlak voor rust deed Hebbes nog wel wat terug door de stand op 6-4 te zetten.
Na rust vertrokken de gasten hard uit de startblokken. De 6-4 voorsprong werd snel omgebogen in een 7-7 gelijke stand. Débaldérin dat nog niet achter had gestaan de gehele wedstrijd schrok toen het opeens 8-9 achter stond dankzij een goede tweede helft van de gasten en waar de scherpte van de eerste helft bij Débaldérin leek te zijn verdwenen. Daarnaast moest de thuisploeg ook met zeven spelers verder omdat er bij een blessure niet gewisseld kon worden vanaf de bank. De wedstrijd leek gespeeld voor Débaldérin met nog ruim tien minuten te spelen en een achterstand van twee punten.

Echter bood de thuisploeg dapper weerstand en speelde min of meer alles of niets. Hebbes kwam ondanks de man meer situatie maar een paar keer tot scoren, maar had wel een overwicht vanaf dat moment. Débaldérin deed er alles aan om nog een punt te pakken en kwam in de laatste minuut nog tot 12-13. Dit doelpunt kwam echter te laat en de twee punten gingen mee in de bus naar Utrecht.

Doelpuntenmakers: Maarten Minkman 3, Merijn Moerland 2, Rik Maasdam 2, Gijs van der Klaauw 2, Michelle Struik 1, Jorinde Mulder 1, Joost Brombacher 1.