In het weekend van 7 tot 10 juni verzamelde zich een groep van pakweg 25 Débaldérinners zich in het zuiden van het land, waar de Weekendcie gezorgd had voor een mooi programma!

Na een treinreis waarin het steeds duidelijker werd waar het weekend plaats zou vinden, konden we uiteindelijk uitstappen in Weert, waar op de eerste avond vooral met bankjes werd gesleept, spelletjes werden gespeeld en de aanwezige basket niet met rust gelaten kont worden.
Op zaterdag konden we ons opmaken voor het ontmaskeren van de Mol, ehhh saboteur(s) in ons midden. Tijdens 6 spellen konden geld en jokers worden gesprokkeld, ons vertrouwen in elkaar werd getest (sorry Wouter), net als onze kennis van elkaar (en in sommige gevallen onszelf) – wist je dat Laura maar 2 zwemdiploma’s heeft en Lisanne wel 5? Enfin, naast het doorlopen van trappen en zinnen en het ontmaskeren van moordenaars, mochten we ons opmaken voor de tests. Alles werd nog eens goed nabesproken tijdens de BBQ die volgde en, verrassing: de meningen liepen uiteen.

‘s Avonds konden we, nadat Pieter zich uitgesloofd had, genieten van een mooi vuurtje buiten, waarna een selecte groep nog energie had om café de Stuiterbal in Weert onveilig te maken. Daar kon zelfs Arjan nog opgepikt worden, die met zijn bepakking zo van de trein het café in kwam wandelen. Biertjes werden gedronken, dansjes werden gedaan (hoewel soms onder schuine blikken van de inheemse bevolking) en hamburgers met boter werden verorberd. Vraag vooral eens naar de wiggle wiggle van Tobias, wordt je heel vrolijk van.

Zondag werd Weert doorkruist in hitte en in kou. Eerst mochten we de strijd met elkaar aangaan in een broeierige glow in the dark golf arena, vervolgens plonsden we eerst het frisse buitenbad in van zwembad de IJzeren Man, waarna het warme golfbad binnen onveilig gemaakt kon worden. Tussendoor konden we onze zelfgeprepareerde lunch verorberen en bleven we ons vergapen aan de wonderen van de zuidelijke tongval, met Bagt ineens het middelpunt van de aandacht.

Eenmaal terug in het scoutinggebouw, ons thuis voor dit weekend, kon de laatste hand gelegd worden aan de voorbereiding van de acts voor die avond, waarna we konden genieten van alle creativiteit en talenten die de Débaldérinners te bieden hebben. Alles beschrijven is niet te doen, maar we werden meegenomen van onder andere het circus met Diabolo Disaster, naar alle Débaldérin toernooien van afgelopen jaar, naar de olympische spelen, de rechtszaal en het sprookjesbos, die laatste extra sfeervol in enkel het licht van nooduitgangsbordjes. Er werd gefloten en beoordeeld, gelachen en geschreeuwd. Natuurlijk werd eindelijk ook bekendgemaakt waar we, na een gepaste hoeveelheid reclame en uitstel, ook wel aan toe waren, de identiteit van de SABOTEURS. Ik zou uitkijken in de buurt van Allard en Laura.

De laatste ochtend werd het pand langzamerhand weer steeds toonbaarder en de hoop overgebleven eten steeds kleiner, waarna het tijd werd om de lange tocht naar (thuistt)huis te beginnen, waarbij de groep langzaamaan uiteen viel en thuis weer bijgeslapen kon worden!

Deelnemers, maar vooral Weekendcie bedankt!

We kunnen vast allemaal nog wat nagenieten met de foto’s en wist je datjes <3