Na het verlies in de seizoenspremière tegen SEV was Débaldérin er in de midweekse ronde tegen SIOS'61 uit Velp op gebrand om de punten in eigen huis te houden. De tegenstander was vorige westrijd weliswaar sterker, maar door de studentenploeg werd zeker goed korfbal op de mat gelegd. Daar moest midweeks een vervolg aan gegeven worden. SIOS was het seizoen ook begonnen met een ruime nederlaag en was ook zeker niet van plan om de punten cadeau te doen.

In de schemering en op gras floot de dienstdoende arbiter in. Joost Brombacher was in de voorbereiding ziek afgehaakt, voor hem zou Taric Schrader spelen. In de aanval begon hij samen met Merijn, Jorinde en Marlous. De verdediging bestond uit Maarten, Rik, Belle en Michelle. De uitploeg had een mix van ervaring en jeugdig talent.

Binnen luttele minuten keek de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Korfballend gezien waren de studenten de betere ploeg, maar SIOS kan de jonkies nog een paar lesjes effectiviteit bijbrengen. Daarnaast was de thuisploeg niet scherp genoeg in de verdediging. Na 3-4 ging het gelijk op en gingen de ploegen rusten met een tussenstand van 5-7. Na rust zou het knopje om moeten gaan, want op deze manier werd het de ploeg uit Velp niet lastig gemaakt. Gijs kwam het veld in voor Taric.

De thee bleek helende krachten voor Débaldérin te hebben. Na rust werd er met een gehele andere mentaliteit gebald dan voor de pauze. Binnen no-time was de stand gelijk en ging de thuisploeg erop en erover. De efficiëntie die voor rust gemist werd, was na de thee wel aanwezig en de studenten stonden ook strak te verdedigen. In aanvallend opzicht viel vooral Maarten op, die na rust vier treffers zou maken. Slechts één goal werd nog door de uitploeg genoteerd, waarmee de basis gelegd werd voor een ruime 13-8 overwinning. Hiermee kon Débaldérin niet zomaar twee punten bijschrijven, dit waren de eerste punten sinds de terugkomst in het wedstrijdkorfbal.

Zaterdag speelt Débaldérin een uitwedstrijd in Doorn, waarna een vrij weekend zal volgen.