Dinsdag 7 november 2017, 19:00. Débaldérin thuis.
Om dinsdagavond stond de kraker tegen Oost Arnhem op het programma. De mentale voorbereiding begon al vroeg op de dag voor het team uit Wageningen. Er waren veel nieuwe gezichten die boven de rode shirts uitstaken. Zelfs de scheidsrechter debuteerde op het respectabele midweek-niveau. De spanning was hoog, handjes bezweet. We konden bijna beginnen.
Toen gebeurde het. 16 koppies verschoven hun focus van het speelveld naar de bank. Spanning maakte plaats voor verrassing. Daar zat hij namelijk. De enige echte.. Bruno Lauteslager. Het schijnt dat hij ooit voorzitter van de vereniging geweest is. De naam was bekend, de persoon niet. En plots vereerde hij deze willekeurige midweek kraker tegen Oost Arnhem met een bezoek. Nu kon de pas wedstrijd echt beginnen.
Eén vak was gevuld met nieuwe aanwinsten, terwijl de ander vooral oudgedienden bevatte. Dit was te zien, laatstgenoemde wisten elkaar namelijk feilloos niet te vinden. Al vlogen ballen de tribunes in, na enkele minuten stond het wel 4-0 voor. Vanaf de bank begonnen men al “10, 10, 10” te roepen, al wist Bruno beter. Ook in zijn tijd gingen wedstrijden vaak voor de wind, al kon een enkele omwenteling het begin van het einde betekenen. Zijn donkere, scherpe gedachten bleken waarheid te worden. Enkele minuten later stond het namelijk 4-4 gelijk, wat zelfs werd uitgebreid naar een respectabele 4-6 achter. Oost Arnhem had de schotjes goed te pakken, het was aan Débaldérin om terug te komen.
Rik en Steven waren op dreef, en maakten goalen alsof ze op een zondag tegen het 5e van Oost Arnhem aan het spelen waren. Laatstgenoemde werd na de de 4-0 stand naar de kant gehaald door wedstrijdsecretaris Menno. De verwachting was dat het varkentje wel gewassen zou worden, en de sterspelers konden rust gaan pakken voor het cruciale treffen met Duko, volgende week. Met al de ervaring die Menno afgelopen jaar op tactisch gebied heeft opgedaan bleek dit toch een kapitale, destructieve fout te zijn. Het terugbrengen van Steven in de tweede helft bleek een zet te laat gespeeld. Al kwamen de roden nog terug tot 10-11 (!),  er werd uiteindelijk verloren met 11-14.
Doelpuntenmakers: Rik (3, welke manager heeft het contract van deze jongen bij Débaldérin 1 af laten lopen?!), Joost (2), Wouter (2, lekkere schotjes!), Steven (2), Laura (1), Pieter (1).