Donderdag 17 Oktober was het dan eindelijk zover, de wedstrijd die gewonnen zou worden. Met een team van de meest gevaarlijke spelers van Débaldérin inclusief sterspeler Fons. En dat laatste is een zeldzaamheid sinds de overstap van sterspeler Fons naar KCD, de zelfbenoemde maar slecht onderbouwde ‘gezellige korfbalclub Doorn’. Algoed, doordat deze wedstrijd op donderdag was kon de precisieschutter met zekerheid aanwezig zijn. Alleen, door onduidelijke, nog nader te onderzoeken redenen kwam Fons niet opdagen. Verdachte situatie #1.

Gelukkig was er nog geen man overboord want Kamiel was er wel, en Kamiel is ook een ster. Kamiel de man die normaal scoort als Jurren op een feestje was eindelijk terug na een periode vol blessureleed. Ondersteund door een team vol ervaring en kwaliteit was een monsterscore tegen Skunk dus niet uit te sluiten. Alleen, al snel bleek iets raars. Moeilijk op te merken maar een geoefend oog en dosis korfbalkennis was te zien dat Débaldérin ster Kamiel de bal wel schoot, maar eigenlijk nooit richting de korf. Een patroon ontstond van aanvallen waarin er goed gepositioneerd en samengespeeld werd, maar Kamiel de bal vervolgens enkele meters noord of zuid van de korf schoot. Toen deze zelfde Débaldérin ster zelfs bij doorloopballen de bal eerder richting een wolk dan de korf gooide was zelfs voor de meest blinde Débaldérin fan duidelijk dat er iets geks aan de hand was. Verdachte situatie #2.

De wedstrijd werd uiteindelijk net aan verloren met 10 – 9, met omstandigheden die knaagde aan menig Débaldérinner. Woorden als omkoping, matchfixing en fraude kwamen op maar niemand durfde het nog echt uit te spreken. Theorieën zijn er wel: Was Fons afgekocht, ontvoerd en/of omgebracht? Zo ja, wist Kamiel hiervan of is hij ook slachtoffer van bijvoorbeeld drogering? Duidelijk is dus dat er onderzoek nodig is, door bijvoorbeeld een betrouwbaar Débaldérin instituut als de Bartcie. Komende woensdag (25 Oktober) in ieder geval weer een nieuwe wedstrijd, en dan hopelijk zonder verdere incidenten.

Tot dan,

Bart